gothic-2910057_1920
9 příznaků, že jste možná měli minulé životy

DoVědomí.cz

9 příznaků, že jste možná měli minulé životy

Myšlenka, že se lidé rodí a znovu rodí – že jsme všichni měli minulé životy – je stará nejméně 3000 let. Diskuse na toto téma lze nalézt ve starověkých tradicích Indie, Řecka a keltských druidů a reinkarnace je častým tématem filozofií New Age.

Ti, kdo věří v reinkarnaci, tvrdí, že stopy o našich minulých životech lze nalézt v našich snech, tělech a duších. Následující psychologické, emocionální a fyzické jevy mohou obsahovat náznaky toho, kým jsme kdysi byli.

Déjà Vu
Většina z nás zažila náhlý, překvapivý pocit, že událost, kterou prožíváme, se nám přesně tímto způsobem stala již dříve. Psycholog Arthur Funkhouser z Institutu C. G. Junga rozdělil tento jev do tří kategorií:

Déjà vécu: již prožitá nebo prožitá událost.
Déjà senti: něco již pociťovaného, třeba vyvolaného hlasem nebo hudbou.
Déjà visité: místo tak známé, že máme pocit, že jsme tam už někdy byli.
Ačkoli vědci a psychiatři trvají na tom, že tyto jevy lze vysvětlit neurologicky, jiní se domnívají, že tyto zvláštní pocity mohou být nejasnými, prchavými vzpomínkami na minulé životy.

Neobvyklé vzpomínky
Děvče má “vzpomínky” na události z dětství, o kterých její rodiče vědí, že se ve skutečnosti nikdy nestaly. Jsou tyto vzpomínky dětskou fantazií? Nebo si vzpomíná na něco, co se jí stalo předtím, než se narodila do tohoto života? Lidská paměť je plná chyb a nesrovnalostí. Otázka tedy zní: Je to chybná paměť, nebo vzpomínky na minulé životy? Při analýze těchto vzpomínek hledejte detaily, jako jsou adresy nebo pamětihodnosti, které můžete prozkoumat. Taková reálná vodítka mohou vést k osvícení minulých životů.

Sny a noční můry
Vzpomínky na minulé životy se podle věřících mohou projevovat také jako opakující se sny a noční můry. Sny o všedních nebo běžných životních činnostech mohou naznačovat konkrétní místo, které jste obývali během minulého života. Lidé, kteří se pravidelně objevují ve vašich snech, s vámi mohli mít v jiném životě zvláštní vztah. Stejně tak noční můry mohou být odrazem traumat z minulých životů, která ulpěla na naší duši a pronásledují nás ve spánku.

Strachy a fobie
Pro člověka je prospěšné mít strach z věcí, které jsou pro nás nebezpečné, ale mnoho lidí trpí fobiemi, které jsou zcela iracionální. Strach z vody, ptáků, určitých čísel, zrcadel, rostlin, specifických barev… Seznam by mohl pokračovat dál a dál. U těch, kteří věří na minulé životy, se tyto strachy mohou přenést z předchozího života. Například strach z vody může naznačovat trauma z minulého života. Možná jste v jiném projevu skončili utonutím.

Afinita k neznámým kulturám
Pravděpodobně znáte člověka, který se narodil a vyrostl ve Spojených státech, ale je vášnivým anglofilem a nedokáže myslet na nic jiného, než se obléknout a hrát roli na příštím renesančním jarmarku. Některé z těchto zájmů mohou být jednoduše historické. Mohou však také naznačovat minulý život prožitý ve vzdálené zemi. Tyto zájmy lze dále zkoumat prostřednictvím cestování, jazyka, literatury a vědeckého výzkumu.

Vášně
Stejně jako kulturní příbuznost mohou být důkazem minulého života i silné vášně. Pro upřesnění, nejedná se o pouhý zájem na úrovni koníčku, například o zahradničení nebo fotografování. Takové vášně má téměř každý. Aby tyto zájmy mohly být známkou reinkarnace, musí být tak silné, že jim nelze odolat. Vzpomeňte si na truhláře, který denně tráví dlouhé hodiny v dílně, nebo na sběratele map, který se snaží najít každou mapu jednoho místa. Tyto typy chování mohou být důkazem dávno prožitých životů.

Nekontrolovatelné návyky
Temnou stránkou vášní jsou nekontrolovatelné návyky a posedlosti, které ovládnou lidské životy a mohou je dokonce odsunout na okraj společnosti. Do této kategorie patří obsedantně-kompulzivní lidé a sběrači – muž, který musí desetkrát vypnout a zapnout vypínač, než opustí místnost, žena, která po celém domě sbírá noviny do metrových stohů, protože se jich nemůže zbavit. Tyto nekontrolovatelné návyky lze vysvětlit psychologicky, ale ti, kdo věří v reinkarnaci, tvrdí, že mohou mít kořeny v minulých životech.

Nevysvětlitelná bolest
Trápí vás bolesti, které lékaři nedokážou přesně určit nebo lékařsky vysvětlit? Možná jste označeni za hypochondra. Nebo mohou být tyto pocity projevem utrpení, které jste prožili v minulé existenci. Pokud bolest ovlivňuje vaše každodenní aktivity, promluvte si o tom s lékařem, nebo pokud jste to již bezvýsledně udělali, zkuste si vyžádat druhý názor.

Mateřská znaménka
Mateřská znaménka jsou považována za důkaz reinkarnace. Jeden z často uváděných případů studoval v 60. letech 20. století psychiatr Ian Stevenson z Virginské univerzity. Indický chlapec tvrdil, že si pamatuje život muže jménem Maha Ram, který byl zabit brokovnicí vystřelenou z bezprostřední blízkosti. Tento chlapec měl uprostřed hrudi řadu mateřských znamének, která vypadala, že by mohla odpovídat výstřelu z brokovnice. Stevenson prokázal, že existoval muž jménem Maha Ram, který byl zabit výstřelem z brokovnice do hrudi. V pitevní zprávě byla zaznamenána zranění na hrudníku tohoto muže, která přímo odpovídala chlapcovým mateřským znaménkům. Někdo by mohl tvrdit, že šlo o pouhou náhodu, ale pro věřící to byl důkaz reinkarnace.

Je to skutečné?
Pro každý z výše uvedených jevů existují prokázaná lékařská, psychologická a společenská vysvětlení a vaše zkušenost s některým z nich nemusí nutně znamenat, že je lze připsat minulému životu. Pro ty, kteří věří v reinkarnaci, však mohou být tyto zkušenosti významnější.

zdroj: liveabout.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

blue and pin abstract painting
12. 4. 2023

Bonusová otázka. Co myslíte? 😊

✨Podle mě je nejtrefnější odpověď: Co chce.✨

Na sezení za mnou občas chodí lidé, kteří

blue and pin abstract painting
12. 4. 2023

✨Duše se vyvíjí na základě voleb.✨

Prožívá výsledky svých voleb a tím se učí, zjišťuje kým je a volby následně

blue and pin abstract painting
12. 4. 2023

Odpověď z mé praxe je ta, že úplně stejně, jako když na začátku nepoznáš “karmického partnera”.

✨Cítíš přitažlivost. Cítíš, že

blue and pin abstract painting
12. 4. 2023

✨Duše jsou jako sněhové vločky ✨

každá zcela unikátní, a přitom z takřka stejného “materiálu”. Poslání Duše není o konkrétní

blue and pin abstract painting
12. 4. 2023

Na to je hned několik odpovědí! 😊

Ve zkratce – cokoli, co Ti přináší pocit spojení s něčím, co Tě

blue and pin abstract painting
12. 4. 2023

To je velmi zajímavá otázka, a odpověď na ni nacházím při každém sezení s vámi.

✨Hlas ega je hlas naší