blue and pin abstract painting
Tajemství transformačních technik – mentální vizualizace

Eliška Tvrdková

Tajemství transformačních technik – mentální vizualizace

✨Mentální vizualizace✨

Jak vlastně funguje?Jedná se vlastně o běžný proces odehrávající se v našem mozku.V případě, kdy se učíme něco nového, vznikají nová neuronová spojení která se nazývají Synapse.Každým zopakováním naučeného vzorce se synapse posilují až do úrovně, kdy se přestáváme na novou činost soustředit. Vědomé vykonávání činosti se přesouvá do podvědomí a již nám příjde automatická. Naučíme se psát, mluvit, časem třeba vařit, nebo slušnému chování. Nejvíce synapsí máme ve věku kolem 2- 3 let. V moment, kdy činost již nepoužíváme synapse slábnou a v případě, že se k dovednostem včas nevrátíme spojení se rozvolní úplně, čímž ,,zapomeneme” .Naše neurony tak získají prostor pro navazování nových spojení.Vezmeme-li to z oblasti dětství, tak například dítě již nepotřebuje k nasycení se sání, ale učí se nabírat potravu lžící. Staré synapse sání nahradí synapse nové- držení a manipulace se lžící. 

❓Věděli jste, že vizualizace je jedna z technik, kterou užívají i vrcholoví sportovci k dosažení co nejlepších výsledků❓

Nejčastěji se tímto způsobem učí trasy, které mají uběhnout, ujet.Díky této virtualní procházce jejich trasou se připravují na překážky a hledají nejefektivnější způsob jak je zdolat.Díky tomu je na jejich trase nic nepřekvapí a případné překážky umí bleskurychle řešit. Jako by tyto trasy již znali.A ano, dá se říci, že je již znají. Pomocí vizualizace si trasu zapsali do svého podvědomí. 🧠A právě toto je způsob, jakým si můžeme například trénovat reakce na situace, které přirozeně nezvládáme a vadí nám to. 🤩Vytvoříme si nová neuronová spojení, a při každém dalším pokusu pro nás bude jednodušší reágovat tak, jak bychom ve skutečnosti chtěli.Pomůže nám k tomu právě mentální trénink v podobě vizualizace. Při vedené vizualizaci se pod vedením průvocem můžete ocitnout i v neočekávaných situacích a vnímat tak své emoce, které vás mohou navést dalším směrem.

🔹Vadí vám vaše reakce na plačící dítě i když už víte, že pláčem děti nevydírají?

🔹Cítíte se nervózní v moment, kdy máte vystoupit před více lidmi a prezentovat?

🔹Máte strach z lékaře a při pohledu na krev se vám dělá zle?Toto je pouze ukázka, co vše se dá řešit. 

❣️Chci ale upozornit, jak už jsem uváděla ve včerejším příspěvku- né vždy se vyzualizace musí ubírat směrem, kterým jsme se původně vydali a je důležité, aby klient s průvodcem otevřeně komunikoval.Z nevolnosti při pohledu na krev se můžeme vydat hledat původ tohoto strachu, né pouze pomyslně zalepit ránu bez ošetření příčiny. Z jedné ,,jednoduché” otazky se tedy může vyklubat dalších nespočet otázek na které je potřeba najít odpovědi tak, abychom si dokázali odpovědět na otázku hlavní.  

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

blue and pin abstract painting
12. 4. 2023

Bonusová otázka. Co myslíte? 😊

✨Podle mě je nejtrefnější odpověď: Co chce.✨

Na sezení za mnou občas chodí lidé, kteří

blue and pin abstract painting
12. 4. 2023

✨Duše se vyvíjí na základě voleb.✨

Prožívá výsledky svých voleb a tím se učí, zjišťuje kým je a volby následně

blue and pin abstract painting
12. 4. 2023

Odpověď z mé praxe je ta, že úplně stejně, jako když na začátku nepoznáš “karmického partnera”.

✨Cítíš přitažlivost. Cítíš, že

blue and pin abstract painting
12. 4. 2023

✨Duše jsou jako sněhové vločky ✨

každá zcela unikátní, a přitom z takřka stejného “materiálu”. Poslání Duše není o konkrétní

blue and pin abstract painting
12. 4. 2023

Na to je hned několik odpovědí! 😊

Ve zkratce – cokoli, co Ti přináší pocit spojení s něčím, co Tě

blue and pin abstract painting
12. 4. 2023

To je velmi zajímavá otázka, a odpověď na ni nacházím při každém sezení s vámi.

✨Hlas ega je hlas naší